Известие

Collapse
No announcement yet.

Реалистично ли е?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
    Половината дето препоръчвате дизел сте карали само туйнспарк, ама айде...
    Купи си тая, която като седнеш в нея тя ти каже, че е твоята... Така се купува Алфа Ромео...

Недей така колега, доста от нас са карали ЖТД, и да ти кажа 1,9 ЖТД е много кoрав мотор, няма да му мисля толкова дали ще роди или не ако го настъпя? А пък за разход, зависи от всеки как кара, едиснствената причина, която не препоръчвам на хората да си купуват алфа и в частност ТС, е че всеки ги сравнява с Голф и Астра. и никой не разбира че този мотор е сложен двигател не става да го караш с Приста ойл. и повечето са свикнали да дават за свеши не повече от 30-40 лв? как мислиш ако му каже; че свещи походящи за газ и бенз са около 180 лева ТС?! и като му кажеш вариатор и те гледа Умно! ам ремъци и ролки, които до скоро струваха колкото един голф 2 с газ , и после и баси курниците! та както каза брат ми,

2.0 си е двойка за ценители
    и 1,9 ЖТД си по евтина подръжка

поздрави!
    Last edited by tonov; d.m.y г., 21:08.
    sigpic
    Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
    FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

е то ако става дума що сравняваме 2ката с 1.9ЖТД ? нищо общо като вървеж не трябва ли по скоро да сравним 1.6 Т.С. със 1.9 жтд ? дето се вика по близки по коне са .. аз казах да зима дизел щото съм чувал че са мн корави НО само съм чувал .. не съм имал .. и Все пак в главата ми се води една статистика на много теми с коли които раждат и все т.с. ми се набива в главата 1 жтд нямам спомен да се е счупило близките 2 години
      alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
      Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

Първоначално публикувано от forza_italia Покажи съобщение
        Моят съвет е да си вземеш 1.9 ЖТД , който определено е по разумния избор. ТС-а дали 1.4 или 1.6 ще те разори,скъпа подръжка ,висок разход и доста капризчета дето няма да ти харесат повярвай ми. Поздрави и успех в търсенето.

---------- Post added at 18:44 ---------- Previous post was at 18:35 ----------

+1 Diesel
        Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
        Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Първоначално публикувано от Majed_146 Покажи съобщение
          2.0 си е двойка за ценители
          и 1,9 ЖТД си по евтина подръжка
          Като цяло във форума преобладава мнението, че туйнспарк-а е боклук, който "ражда" (ти сам си казал причините много правилно), а жетедето е някаква икона, на която всички се кланят колко е здрав, корав, вървящ и т.н...
          Изказването ми за това, че тия дето препоръчват дизел не са го карали беше по-скоро шеговито и визирах точно преобладаващото мнение във форума...
          Без да искам да обидя никого, "нафтова печка" си купува човек, който кара спокойно и иска да кара милион километра евтино и спокойно, докато малка кола с голям бензинов мотор си купва такъв, дето "спокойното" му каране е да сменя предавки на 4500 оборота... 10+ години по-късно коя ли от двете (в началото почти еднакви) коли ще е по-голям скрап, ще ражда, ще се коти и т.н...?

Пак казвам, нищо против нафтата нямам, просто ми изглежда леко тъпо, че толкова много се насажда това мнение колко велико е жетедето, че накрая хора с вървящи туйнспаркове почват да му робуват без дори да са карали такова... Тия дето само са ги возили в назобено, ремапнато жетеде и им се е сторило мега вървящото, нека питат собственика му в течение на една година какво му се налага да сменя по колата след "назобването"...

А в случая човека иска кола, която да му доставя кеф от карането (избрал е правилната марка) и да я кара евтино (а на газ е по-евтино отколкото на нафта)... Няма смисъл да се превръща темата в "туйнспарк vs жетеде"...

Comment

За ЖТД то мога да кажа, че по периферията няма нищо толкова стряскащо, освен както каза Иво един регулатор и помпа високо налягане, които могат да се вземат и втора злоупотреба защото са съвместими с 90% от ЖТД моторите. Турбото е евтино за 105 коня варианта а и доста рядко сдава багажа. Ангренажните и пистовите ролки и ремъци са на една цена с 1,6 ТСа. Мотора ако не си го счупиш сам, няма да те предаде в 95% от случайте. Разхода на масло ако няма течове е почти нулев.

За ТС а 1,4 ФЛ а мога да кажа на колегата да не го гледа изобщо. Това реално е най-скъпия за подръжка ТС. Дебитомера струва (по спомен) 500+лв., напоследък трошат скорости, а те са само за този модел и дори и втора ръка са 300 тина лева и трудно се намират. Колата си гори както и по силните ТС и За динамика ако е газифицирана забравяш, иииии.... просто за мен не си заслужава.

За ТС а 1,6 ФЛ положението с взаимно заменяемите части с останалите Алфи вече е търпимо, така че ако ще е бензинка това е по-добрия избор. Дебитомера струва на половина от на 1,4ката

За ТС а 2,0 ФЛ мога да кажа че е динамичен мотор, обслужването му е малко по-скъпо от всички останали и е също не лош избор. Но се замислете кой по чужбината си купува ТИ, и за какво го купува? Вероятността да си купиш такава кола в предродилни мъки е огромна.

Като цяло ТС мотора е склонен към похарчване на масло, което може да се окаже че мотора е за сегменти, който сам по себе си не е никак евтин ремонт. Не са малко и директно изтропалите бензинови двигатели.
            Електрониката на нововнесен ТС обикновено отдавна е изминала житейския си път или поне голяма част от нея. Свещи, ламбда и дебитомер се купуват почти веднага щом ще се газифицира колата. Когато колата е с газ винаги ще има някое дребно или не дотам проблемче от рода на: Пали зле, харчи много, гръмна нещо си и разни такива. Хубаво е да се направи сметка когато се слага газта колко време ще се кара колата и какъв ще е приблизителния пробег годишно, защото за година две и да кажем 10 000км "кирията" е равна на нула.

Директно за карането, за мен ЖТД то е по приятно, все пак има турбинка, докато при ТС ниски обороти няма да има. На газчица и климатиче вече става малко тегаво да се кара в града, но всичко е до навик.

На ТС ка трябва да се минава много внимателно през дупки и бабуни че иначе се влиза в една темичка "Клуб картер", не че ЖТД то е застраховано от подобен Бг синдром но е доста по рядко срещано.

В заключение искам да кажа че аз лично съм за дизела.

П.С. Винаги има изключения, но както казва един приятел:" Като се познаваме какви сме късметлии...."
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Преди две седмици като отивах към морето, специално проверих този мит за ТС и "раждането" като го заварих на едни постоянни 5000+ оборота от София до края на магистралата (Ямбол). Скоростта ми варираше между 160-210км/ч и 130 пред камерите . На прибиране карах една идея по-леко 160-180км/ч по магистралата...Всичкото това на пуснат постоянно климатроник и температура на въздуха около 32-35 градуса....Амиии прибра си ме без грижи и продължаваме да си се караме до ден днешен (надявам се и още дълго хехехе) Само да припомня, че същия този мотор през месец март, изкара 2-3 часа даване на пълната газ и настройки на дино стенд в Маднес ( http://www.youtube.com/watch?v=Ggzcm-pFiTw ) и 300км на пистата Серес в състезателно темпо над 5500 оборота, а също така миналата година пак пистови мероприятия на Серес + Алфисти Трак дей на Калояново...Да не споменавам и вечерните "мероприятия" по бензиностанциите, където също се кара на заварка...

Тоест, ако всичко му е изправно на тоя мотор, с редовно сменяно и ХУБАВО масло, не мисля, че при по-продължително даване на газ ще го окотиш...Лошото тук в БГ е, че купуваме разни дараци и издухани кофтори, които като дадеш 2 пъти газ и всичко свършва и от там си вадим заключението, че ТС 16в мноо се троши Аааа и другия проблем са ни пишман майсторите, които като ти направят "ремонт" на мотора, той почва да гори 2 пъти повече масло от преди ремонта хахах и да лопа на умирГане
              Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 11:41.
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Една малка скоба само.. Ти не прави ли ремонт все пак на двигателя?! Съмнявам се двигател на 490000+км (примерно) да може да се похвали със същото което написа...
                sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Жетедето ако го караш така, както е описал Светльо ти давам гаранция, че и то хич няма да се хвали...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
                    Една малка скоба само.. Ти не прави ли ремонт все пак на двигателя?! Съмнявам се двигател на 490000+км (примерно) да може да се похвали със същото което написа...
                    Като си купувах 2.0 мотора, той си беше цял, готов да се насади в коша, НО аз разцепих мотора на съставни части, всичко се измери и се оказа перфектно. Все пак си смених лагери, сегменти и всички гарнитури не защото се налагаше, а просто защото исках да съм сигурен е така като излеза да карам по-бързичко, и да не се кръстя всеки път
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Majed_146 Покажи съобщение
                      .... и никой не разбира че този мотор е сложен двигател не става да го караш с Приста ойл....
                      Да ти кажа един пич дето друго не е слагал откакто я е взел Една кола като е в ред върви с всякакво масло, друг е въпроса колко се промиват мозъци как трябва да е еди каква си марка И Е-класа съм виждал да слага Приста и даже пита за по-евтино А като е коптор и Кастрол едж да и сипваш и да го сменяш на 3 000 км все тая ..
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

а и не обиждайте приста, щото хората са получили одобрение от БМВ Лонлайф 04, 505.01 и т.н. тей че...

http://www.motorni-masla.net/index.p...roducts_id=611
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                          а и не обиждайте приста, щото хората са получили одобрение от БМВ Лонлайф 04, 505.01 и т.н. тей че...

http://www.motorni-masla.net/index.p...roducts_id=611
                          Точно в това масло според мен няма нищо българско, най-вероятно вземат някакво голямо количество отнякъде, цената им идва добре, разфасоват го и това е. Другите им високи класове също само се забъркват тука, базовите масла и присадки пак са от световни производители - Цепса, Мобил и т.н. Бъркат ги по рецепти, които навремето им снесоха от Техасо наготово(по времето, когато още имаха дялово участие в Приста) и воала, т.е. пак са толкова български. Български са 10Д и 16Д дето никой не ги има за масла. Както е казал народът "Никой не е пророк в собствената си страна" неслучайно Приста продават най-малко в Бг, а от Бг най-малко в Русе - балкански синдром Малко се отплесвам за маслата сорка, че съм оф
                          sigpic

Comment

поздрави

:
                            Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                            Да ти кажа един пич дето друго не е слагал откакто я е взел Една кола като е в ред върви с всякакво масло, друг е въпроса колко се промиват мозъци как трябва да е еди каква си марка И Е-класа съм виждал да слага Приста и даже пита за по-евтино А като е коптор и Кастрол едж да и сипваш и да го сменяш на 3 000 км все тая ..

Колега, за маслото може и да си прав, аз споменах приста-та като пример за по евтино масло. Два пъти съм си патил с масло, един път с наливен кастрол- на Типото преди години.. не изкара и 3000 км и започнаха да чукат клапаните и започна гори да пуши... разминахме се само със смяна на масло с VS. Вторият път си изпатих със съмнителна селения с тубички Selenia 20k for alfa romeo..3500km и мотора изтропа и сега единствено карам с Agip 4T 10\ 60 за мотоциклети и няма проблеми.. идеята ми беше че трябва да се кара с хубаво масло поради това че не знаеш кога ще те ухапе кучето и ще натискаш до дупка. При мен се случва от време на време

Съжалявам ако някой се е засегнал от моята класификация.

Поздрави
                            Last edited by tonov; d.m.y г., 00:38.
                            sigpic
                            Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
                            FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Здравейте колеги и благодаря за съветите и сериозната дискусия, която се оформи.

Взех малко да се отчайвам за 146-ца... излиза, че 1.4 и 1.6 въобще не трябва да ги поглеждам, разубедих се и за дизел, остават варианти 1.8 и 2.0 TS и то произведени след 99г. при всички положения.

Забравих да спомена, че не мисля да карам като "състезател", а също така и че търсим кола с 4/5 врати. Това може ли да промени по някакъв начин избора ми на двигател, коне, модел? Вие как мислите?

Comment

Добре си се ориентирал, намери си нещо читаво 1,8/2,0 слагай го на газ и си свиркай. Кола с 4 врати, толкова мощна с толкова екстри и такъв смешен разход/100 (за пари говоря) на такава цена друга няма да намериш. Ама като ти казвам читава, един-двама твои приятели със 146-ци успоредно с теб да търсят все едно за себе си Гледай всичко да си е заводско, от тунинговани бИгачки бягай надалеч.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X